Performance Opleiding - Toneelacademie Maastricht

LIVE ART AND PERFORMANCE STUDIES

Is een master aan de Uniarts universiteit in Helsinki, Finland. Het is een full-time, tweejarige masteropleiding in het Engels die performance theorie combineert met het in de praktijk brengen van performancekunst en live art.
LAPS (Live Art and Performance Studies) focust op zowel kritisch denken als experimenteren binnen artistiek werk en onderzoek. Het is een van de weinige master studies in de wereld die focust op de intersectie van zowel de theorie als de praktijk van het performancevak.
De studie begint elk jaar in augustus, en aanmelden kan vanaf januari het jaar ervoor. Voor studenten uit de EU is het volgen van de master gratis.
Naast de vaste professors en mentoren wordt er veel lesgegeven door internationale kunstenaars en denkers, die onderwerpen aansnijden zoals:
‘visual culture, gender studies, performance philosophy, performative research, embodiment, community-based practice, anthropology, mediated performance, performative writing, or the political theory of performance and activism.’
Volgens de site bieden deze benaderingen praktische en theoretische tools voor studenten in de context van performance en artistiek onderzoek na de post-humanistische turn.
Vakken die worden gegeven zijn onder andere: defining your practice, post-human performance, performing histories, curating a festival en master’s thesis project.

Website:
https://www.uniarts.fi/en/study-programmes/live-art-and-performance-studies-ma-programme/#about-the-programme

Thanks to Liz Abels
Pasted Graphic
SX6K96ILOUA5K7GH