Performance Opleiding - Toneelacademie Maastricht

Glasgow MA/MFA Acting/Directing Classical and Contemporary Text
Aan The Royal Conservatoire of Scotland in Glasgow

Randvoorwaarden
Internationale deadline: 31 March 2021 (voor komend jaar, dus +/- 31.03.22)
Kosten voor auditie: £55, dus €63,73
Kosten voor aanmelden: £26, dus €30,13

Kosten voor MA voor studenten uit de EU: £22,476, dus €26043,56
Kosten voor MFA voor studenten uit de EU: £29,970, dus €34727,06


Inhoud van de master
MA/MFA Acting/Directing Classical and Contemporary Text is een postgraduate programme van een jaar (of anderhalf jaar voor de MFA) dat een mengeling maakt tussen spelen en regisseren, en daardoor een autonoom makerschap beoogt via en voor moderne en klassieke teksten.

Je kiest een van de twee routes, spelen of regisseren (voor mij dus dat laatste), en werkt als ensemble, waarin creatieve autonomie en samenwerking centraal staan. Als deel van de master krijg je meerdere productieve werkplekken, zoals een residency bij het Globe theater in London, waar je je makerschap voor klassieke teksten op een unieke plaats kan onderzoeken. Al je voorstellingen zijn te zien voor zowel intern als openbaar publiek. Het RCS geeft je niet alleen een helder en uitgebreid netwerk maar ook genoeg werkmogelijkheden. Kortom: na deze studie zou je aan de bak moeten kunnen raken.

MFA studenten krijgen na de MA nog een extra vier maanden waarin ze een eigen werk maken onder begeleiding. Dit wordt dat gebruikt om je de wereld in te sturen.


Waarom wil ik dit doen?
Het RCS heeft een enorm internationaal netwerk opgebouwd en weet welke professionaliteit een internationale carrière als theatermaker nodig heeft. Zowel de focus op teksttheater als het maken van eigen werk spreekt me daarin erg aan en de combinatie met het grote conservatorium en onderlinge samenwerkingen zijn veelbelovend.

https://www.rcs.ac.uk/postgraduate/ma-classical-contemporary-text/

Thanks to Cecilia Thoden van Velzen

Pasted Graphic 4
SX6K96ILOUA5K7GH