Performance Opleiding - Toneelacademie Maastricht

THNKYOU
OLIVIER HERTER

&
BORIS DE KLERK
THANK YOU

THANK YOU is een performance die aanvoelt als een open laboratorium. De tijd en de herinnering wordt door middel van taal en geluid vertraagd en versneld, herhaald en geplagieerd, vervormd en opnieuw geschapen. Het origineel verwordt steeds meer tot een vervormde herinnering, een kopie of een nieuw origineel.
Via industriële noise, dagboekfragmenten en veel tape blijven de spelers op zoek gaan naar het punt waarop de taal en het geluid uit elkaar lijken te vallen, om ze met tape en plakband bijeen te houden.

Van en met Olivier Herter en Boris de Klerk

Olivier Herter (1995) maakt performatief theater, en schrijft poëzie en teksten voor theater, performance en (VR-)opera. In zijn werk onderzoekt hij tijd, ruimtelijkheid en existentie in taal. Hij zoekt met woorden, en vanuit daar naar verbinding met de ander. De betekenissen van zijn repetitieve en contemplatieve teksten, die vertrekken vanuit klank, zijn ambigu en voortdurend aan verandering onderhevig.

Boris de Klerk (1998) is performance- en geluidskunstenaar. In zijn werk onderzoekt hij de mogelijkheden van de zintuiglijkheid van de ruimte en het moment in relatie tot de performer en het publiek. Zijn werk laat zich kenmerken door een ogenschijnlijk non-theatrale transparantie, een chaotische esthetiek en een voortdurend onderzoek naar de omstandigheden waarbinnen een werk wordt gemaakt en getoond.

Samen vormen Olivier en Boris een makers-duo. In hun gedeeld makerschap staat de ontmoeting en botsing tussen hun beide disciplines centraal. Waar de taal bij Olivier zich probeert te ontdoen van betekenis, zijn de abstracte geluidscomposities van Boris juist op zoek naar de mogelijkheid om meer dan enkel klank te zijn, betekenis te krijgen. De kreupele helpt de blinde. In hun werk proberen zij de daadwerkelijkheid van de theatrale ruimte te benadrukken, waarbij de performer altijd in dienst staat van het werk. Olivier en Boris ontmoetten elkaar op de Toneelacademie Maastricht en maakten in 2020 samen THANK YOU in residentie bij Subbacultcha.

Momenteel werken ze aan een nieuwe performance getiteld MI CASA, SU CASA.


SX6K96ILOUA5K7GH